به گزارش روز جمعه اگزیم نیوز از مجلس شورای اسلامی، حمیدرضا حاجی بابایی که در صدر هیات پارلمانی به تاشکند ازبکستان سفر کرده است، روز پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ با نورالدین جان اسماعیلاف رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان دیدار و گفت و گو کرد.
در این نشست حاجی بابایی با ابلاغ سلام محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: برگزاری اجلاس بین المجالس جهانی در کشور ازبکستان برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار است و این امر موجب شده که هیات پارلمانی ایران با ترکیبی از شخصیتهای تاثیرگذار از مجلس در این سفر حاضر شود.
نایب رئیس مجلس با اشاره به روابط تاریخی دو کشور دوست و برادر ایران و ازبکستان افزود: ایران یک کشور مستقل بوده که تمام سیاستهای آن بر این مبنا استوار است، چند جانبهگرایی، ارتباط با همسایگان و انرژی صلح آمیز هستهای از برنامههای اصولی جمهوری اسلامی است و همواره به دنبال صلح منطقهای و جهانی بودهایم زیرا انرژی هستهای ایران انرژی صلحآمیز بوده و برای نیازهای توسعه ای کشور است.
حاجی بابایی با اشاره به آمادگی ایران برای همکاریهای اقتصادی فنی و عمرانی با کشور ازبکستان گفت: جمهوری اسلامی توانمندی بالایی در ساخت پالایشگاه و نیروگاه و اجرای پروژههای جادهای، ریلی انرژی و معدنی دارد، از این رو این آمادگی را داریم تا در اجرای پروژههای مذکور با کشور ازبکستان همکاری کنیم.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی حجم معاملات و روابط اقتصادی میان ایران و ازبکستان به حدود ۵۰۰ میلیون دلار رسیده است، افزود: این میزان در برابر روابط تاریخی و ظرفیتهای موجود میان دو کشور بسیار ناچیز است، از این رو ایران آمادگی دارد تا سطح تعاملات اقتصادی خود با ازبکستان را تا ۵ میلیارد دلار افزایش دهد. همچنین با توجه به پیشینه تاریخی دو کشور باید در راستای ارتقاء و توسعه حوزه گردشگری گامهای موثری برداشت.
روابط حسنه و دوستانه میان روسای جمهور ایران و ازبکستان سبب توسعه همکاری ها خواهد شد
در ادامه این دیدار، نورالدین جان اسماعیلاف رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان با تقدیر و تشکر از حضور هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در این کشور گفت: این حضور نشان دهنده روابط گسترده دو کشور است.
وی ادامه داد: سلام گرم من را به آقای قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برسانید، آقای قالیباف سهم ارزندهای در توسعه روابط همکاریها به ویژه در زمینه همکاریهای پارلمانی دو کشور ایفا کرده است.
اسماعیل اف گفت: روابط حسنه و دوستانه میان روسای جمهور دو کشور ایران و ازبکستان باعث میشود که همکاریها با سرعت بیشتری توسعه یابد و امروز همکاریهای میان دو کشور در زمینه های اقتصادی، بازرگانی، حمل و نقل کالا و همکاریهای بخش خصوصی در حال گسترش است.
وی افزود: حجم مراودات اقتصادی و مالی دو کشور با توجه به ظرفیتها و توانمندیهای موجود قابل قبول نیست و باید برای توسعه آن تلاش کنیم.
لازم ذکر است که اعضای هیئت پارلمانی کشورمان پس از این دیدار، از بخش های مختلف این مجلس بازدید کرده و از نزدیک در جریان روند قانونگذاری قرار گرفتند.
دیدار با رئیس مجلس سنای ازبکستان
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هیات همراه در ادامه با تنزیله ناربایوا رئیس مجلس سنای جمهوری ازبکستان دیدار و گفت و گو کرد.
در این نشست حاجی بابایی با بیان اینکه در شرایط کنونی علاقه زیادی برای ارتقا مناسبات و روابط میان دو کشور وجود دارد، افزود: این موضوع را شفاف میگویم که ما و شما به ملت و تاریخمان بدهکاریم زیرا به اندازه تاریخ، فرهنگ و مردممان نتوانستهایم روابط مان را گسترش دهیم.
وی گفت: اساس کشور ایران چند جانبه گرایی و ارتباط با همسایگان است، ما خوشبختی را برای تمام ملتها میخواهیم و همه ملتها برای یک زندگی خوب و شرافتمندانه محق هستند. از طرفی انرژی هستهای یک انرژی صلح آمیز برای یک زندگی بهتر است اما در این میان برخی کشورها انچه را که خود هستند را به دیگران نسبت میدهند، برنامه هستهای ما کاملاً صلحآمیز بوده و این یک حکم شرعی است.
حاجی بابایی ادامه داد: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران علی رغم تمام فشارها و تحریمها توانسته در عرصههای مختلف از جمله علمی، فناوری، تکنولوژی، بهداشت و غیره به موفقیتهای بسیاری دست یابد.
نایب رئیس مجلس با بیان اینکه ارتباط ایران با کشورها بر اساس منافع دو طرفه و به صورت برد برد است، تاکید کرد: ما نگاه استعماری و استثماری به هیچ کشوری نداریم و اجازه نمیدهیم هیچ کشوری این نگاه را به ما داشته باشد.
همکاریهای میان ایران و ازبکستان بیش از پیش افزایش خواهد داشت
در این دیدار تنزیله ناربایوا رئیس مجلس سنای ازبکستان، با اشاره به سابقه تاریخی دو کشور گفت: کشور ازبکستان، جمهوری اسلامی ایران را یکی از شرکای مهم منطقهای خود میداند و علاقه داریم که همکاریها میان دو کشور گسترش یابد.
وی ادامه داد: قطعاً همکاریهای میان دو کشور بیش از پیش افزایش خواهد داشت و در این میان مناسبات خوب میان روسای جمهور دو کشور این روند را تسریع خواهد کرد.
رئیس مجلس سنای ازبکستان با بیان اینکه روابط پارلمانها نقش مهمی در گسترش روابط دو کشور خواهد داشت، افزود: ما از تشکیل گروه دوستی پارلمانی ایران و ازبکستان استقبال میکنیم و در این عرصه ما نیز اقدام به تشکیل این گروه دوستی پارلمانی در دوره جدید مجلس کردهایم. البته باید برنامهریزی دقیقی صورت گیرد و برنامه مشترکی تدوین شود. وظیفه این گروهها باید تلاش جهت قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین در راستای عملیاتی شدن توافقات میان دو کشور باشد.
در پایان این دیدار، اعضای هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران از مجلس سنای ازبکستان بازدید کردند.
نظر شما